dijous, 4 de desembre del 2014

Inserir àudio dins del meu blog

Una consulta que sovint em fan és de quina manera es pot inserir un arxiu de so (una cançó, una narració, un enregistrament, una entrevista, el que sigui...)

Blogger, per se, no inclou una eina per incloure-hi arxius de so, per exemple en el format MP3, dins dels seus blogs. Sí que es poden pujar imatges i vídeos de la manera més senzilla. Com es pot fer per incloure àudio?

Una manera molt senzilla és pujar l'arxiu de so a una carpeta pública de Dropbox i obtenir-ne l'enllaç corresponent. Si enllaçam aquest fitxer (exemple), Dropbox ja proporciona el seu reproductor en línia per escoltar-lo:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/14179549/groove.mp3

Si volem incloure directament un reproductor dins del blog, hi ha diferents opcions. Podem crear un compte de Soundcloud i aquest servei, un cop pujats els nostres fitxers de so, permet obtenir el codi necessari per embeure o incrustar un mini-reproductor. Això es fa seguint un procediment del tot anàleg al que fem servir per incloure altres continguts multimèdia, seguint uns senzills passos que ja vam explicar abans. Aquí teniu un exemple de so incrustat des de Soundcloud:



Si ja teniu prou confiança per editar un poc el codi html de les entrades: un cop disposau de l'enllaç al fitxer mp3 (que heu pujar a Dropbox, Google Drive o qualsevol altre servidor, com comentam més a dalt), amb aquest codi, substituïnt el nom ARXIU_AUDIO per la ubicació o url del fitxer d'àudio, us quedarà integrat dins de l'entrada de Blogger:

El codi per copiar:
<audio controls>
<source src="ARXIU_AUDIO" />
If you cannot see the audio controls, your browser does not support the audio element
</audio>

I el resultat que obtindreu:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.