dilluns, 16 de març del 2015

Impressió ampliada: cartells i pancartes a mida

Volem crear un gran cartell, o una pancarta, o una gran ampliació d'una imatge o un document? Fàcil: a partir d'un document PDF, podem imprimir a qualsevol tamany, per gran que sigui, i sense pèrdua de qualitat, sempre que el seu contingut sigui de text i imatges vectoritzades (*) (les fotografies o imatges escanejades quedarien pixelades).

La manera més senzilla és triar l'opció Póster del quadre de diàleg d'impressió que surt a Acrobat Reader i altres lectors de documents PDF:

Això crea una sèrie de pàgines numerades que es poden enganxar juntes per formar una ampliació a la mida de desitgem.

(*)Una imatge es pot vectoritzar, çò es, convertir en una sèrie de formes geomètriques que es poden canviar de tamany a voluntat sense que perdin definició, amb un programa com Inkscape —que ja està instal·lat a tots els ordinadors de la dotació dels centres dels darrers anys— amb l'opció Camí > vectoritza.

També hi ha altres utilitats en línia (per exemple, Rasterbator) i programes específics (poster, a Linux, PosteRazor, totes les plataformes) que poden fer aquesta tasca. Sempre és la mateixa operació: crear un document PDF vectorial, amb múltiples pàgines que corresponen a les peces del mosaic que formaran l’ampliació que es preté crear.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.