dilluns, 14 de setembre del 2020

Configuració de Google Workspace per educació per col·laborar a Classroom amb altres centres

El problema:
Normalment, Classroom funciona de forma isolada per al nostre centre (només podem inscriure'ns a cursos dins del nostre domini). Per poder inscriure alumnes o professors d'altres dominis o participar nosaltres en un domini extern cal fer alguns canvis per part de l'administrador.

Solució:

Hem de fer una llista de dominis acceptats per interactuar amb el nostre, i activar l'opció de que es puguin inscriure els nostres usuaris als cursos organitzats per part d'aquests dominis. Això ho farem seguint aquests passos:

L'administrador ha d'accedir a la consola de Google Workspace, i anar a l'opció Dominis:


Triam aquí l'opció "Lista de dominios permitidos" (també coneguda com a Whitelist o Llista blanca de dominis.)

Per poder interactuar amb els cursos del CEP d'Inca i d'IBSTEAM, per exemple, caldrà afegir aquests dos a la pantalla següent, amb els noms de domini, respectivament, de cepinca.cat i ibsteam.es .

A continuació hem de verificar com està configurat Classroom dins de les aplicacions pròpies de Google Workspace. Per això, anem, al menú de la consola d'administració, a Aplicaciones > Google Workspace > Classroom:





I aquí, triam l'opció Configuració de la classe:




A la configuració de Información sobre pertenencia a una clase haureu de triar les opcions que apareixen a continuació:



Un cop hagueu guardat aquests canvis, els docents del centre podran inscriure's a cursos organitzats per aquells centres que figuren a la llista blanca, al nostre exemple, el CEP d'Inca i IBSTEAM.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.