dimecres, 2 de març del 2022

Crear un fulletó PDF

A partir d'un document qualsevol podem crear una impressió en format de fulletó grapat centralment, en el doblec. Per exemple, si imprimim en format A4, resultaria un fulletó en format A5, grapat al centre. 

Òbviament, si volem imprimir d'aquesta manera, l'ordre original de les pàgines ja no val: el full que contingui la primera pàgina del fulletó també ha de tenir la segona (al revers de primera) i la darrera pàgina (que tindrà la penúltima al dors). Per veure un exemple, el més simple possible, 4 pàgines han d’estar impreses de la següent forma:


Això vol dir que les pàgines han d'estar distribuïdes d'aquesta manera en el full imprès (o creat a ma):


És a dir, s'imprimirien en el mateix sentit (no hi ha una part capgirada respecte de l'altra), però haurien d’estar exactament d’aquesta manera perquè, en doblegar, quedés l'ordre correcte.

Evidentment, si fem un fulletó de moltes pàgines la distribució es complica molt! Per sort, els programes habituals simplifiquen aquesta tasca i ho fan automàticament.

Una manera simple és partir del document a partir del qual volem crear fulletó amb grapa central, en format PDF. Si anam a les opcions d'impressió, trobam el següent:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.