dijous, 21 de març del 2013

Motors de cerca per a Firefox

El navegador Firefox es pot tunejar a fons, i també pel que fa als motors de cerca de la casella que teniu a la part superior dreta. Curiosament, aquesta opció l'ignoren molts usuaris, tot i que suposa una gran comoditat i estalvi de temps.

Aquí teniu els motors de cerca que jo hi tenc instal·lats. Es pot canviar simplement triant-ne un de nou, a partir del desplegable que mostra la icona del motor de cerca actiu, a la part esquerra del quadre de cerca.

El meu cercador per defecte és DuckDuckGo. En part perquè el meu cansament amb els serveis de Google, i sobre tot la manera en què tracta als seus usuaris, va en augment. Per no entrar en l'espionatge sistemàtic que fa de les cerques, el correu...

Veureu que hi ha cercadors temàtics. Aquests són els que faig servir per diferents motius, però n'hi ha moltíssims més disponibles, alguns de ben especialitzats.

Molts serveis de cerca es poden afegir al quadre de cerca de Google simplement triant l'opció "afegeix el cercador ics a Firefox". Si no trobau aquesta opció, cercau amb l'enllaç que hi ha a la part de baix, Aconsegueix més motors de cerca.

Compte amb la distribució de Linux Linux Mint, perquè substitueix el cercador Google per una versió pròpia que desbarata els resultats (promocionant enllaços que puguin proporcinar-los ingressos!). Cal substituir el motor de cerca Google que vé per defecte a Mint per un altre oficial, i deshabilitar l'extensió Linux Mint Search Enhancer, això tant a Firefox com a Chromium. Una petita pega amb el que és, per una altra banda, la meva distribució preferida de Linux en aquests moments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.