divendres, 21 de novembre del 2014

Opcions per dibuixar i anotar amb la pissarra digital

Notelab, programa per fer anotacionsPer fer anotacions lliures amb la PDI (o amb qualsevol ordinador o tauleta), hi ha múltiples opcions:
  1. Utilitzar la superposició del “ink” (la làmina transparent) de les pissarres Smart. S’activa en pitjar el llapis o el retolador, o altres eines de dibuix a la barra d’eines flotants de la PDI Smartboard.
  2. Obrir el programa Smart Notebook, instal·lat a tots els ordinadors de l'aula.
  3. Obrir un programa senzill de pintura o dibuix, com Paint (a Windows) o GNU Paint a Windows. També es pot utilitzar qualsevol altra aplicació de gràfics més sofisticada, com GIMP o Inkscape.
  4. Utilitzar una aplicació senzilla d'anotació (aquestes sí que les haureu d'instal·lar a l'ordinador o demanar a l'administrador que ho faci). Hi ha diferents opcions, com ara Xournal, Gournal per a Linux, o Jarnal i Notelab (tots els sistemes). També serveixen per anotar un document PDF. Aquest queda com a fons i podem fer totes les anotacions que volguem a sobre.
  5. Utilitzar una aplicació en línia de dibuix (és a dir, per emprar dins del mateix Firefox, Chrome...) N'hi ha de molt sofisticades a la vegada que intuïtives, com Sketchpad (mudcu.be/sketchpad). Aquí teniu una llista ben completa d'aplicacions de dibuix - pintura que funcionen al navegador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.