dimecres, 14 d’abril del 2021

Icones, símbols, pictogrames, emojis...: Una llista de recursos

Emojis:

Aquestes icones formen part del joc de caràcters de moltes tipografies amb la codificació Unicode, (que, per simplificar, permet incloure moltíssims més caràcters dels visibles al teclat, accessibles mitjançant determinades combinacions de tecles o amb programes especialitzats.) Al navegador i altres programes, a més, es fa una conversió automàtica de la forma simple, monocroma, a una imatge en color. Per veure d'un cop d'ull, cercar per categories, o simplement tenir una referència visual, qualsevol d'aquests enllaços venen molt bé:

emojicopy.com/
emojipedia.org/
getemoji.com/

coolfont.org/ (on, a més, hi ha molts altres utilitats de text.)


 Sistemes d'icones i pictogrames 

The Noun project afirma construir un llenguatge visual universal comú... Podeu cercar qualsevol terme i trobareu gran varietat de propostes gràfiques. Inclou diferents formats i estils; teniu en compte que mescla gratuïts i amb llicències obertes amb altres de pagament: està indicat als resultats. És un recurs molt bo. Podeu seleccionar creadors que ofereixin icones amb llicències obertes, com l'excel·lent Iconathon, amb col·lecions creades en tallers que tenen l'objectiu de proprcionar símbols de domini públic pensats per a projectes cívics. Tenen, per exemple, la sèrie de Redefining women, on els estereotips de pictogrames que habitualment veiem amb personatges masculins es feminitzen.

A Flaticon també hi ha una immensitat de sistemes d’icones. Molts dels conjunts estan disponibles en diferents formats, tant de fitxer (vectorial i de mapa de bits) com d'estil (color, línia, blanc i negre). Hi ha diferents llicències, i cal comprovar-ho abans de descarregar. Tot i que n'hi ha de pagament, moltes de les disponibles per a descàrrega es poden utilitzar lliurement fent atribució a l'autor. Si hom utilitza molt les icones dins dels documents de Google, s'hi pot connectar (sempre que l'organització permeti aquests complements) a flaticon.com/for-google

Unicode-table.com permet accedir a centenars (o milers) de caràcters i pictogrames ocults en les taules Unicode de les tipografies que ja estan instal·lades a l'ordinador. És fascinant que s'hi amaguen pictogrames de cultures antigues, alfabets, signes i ideogrames de diferents llengües i civilitzacions... 

Shapecatcher és un exercici curiós: permet dibuixar i trobar. A part d'això, també permet accedir a una enorma quantitat d'imatges icòniques.

Per als usuaris d'Inkscape: inkscape open symbols afegeix moltes col·leccions de símbols a punt per utilitzar dins del programa. El que té de bo l'enllaç és que, al marge de que utilitzeu Inkscape o no, us proporciona enllaços a tota una sèrie de magnífiques simboloteques, o iconoteques, per dir-ho així.
Més col·leccions: svgRepoStoryset (il·lustracions vectorials temàtiques que són un poc més complexes que les altres de l'article); freepik (molt variat).
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.