dimecres, 1 d’octubre del 2014

Automatització de la teva xarxa social

Molts dels serveis de la nostra xarxa personal d'aprenentatge i serveis de la web social es poden connectar i automatitzar de diferents maneres. El meu sistema preferit és IFTTT, una aplicació que connecta els teus comptes de mil maneres diferents, per tal de fer automàticament una sèrie d'accions quan es compleixen les condicions que li indiques. Per a iniciar-s'hi i entendre millor què s'hi pot fer exactament, cal veure les (així anomenades) receptes de IFTTT.

Per treure encara més partit a IFTTT, es poden utilitzar apps de mòbil. Un exemple escolar: desconnectar el so del mòbil en entrar al centre durant l'horari lectiu, i connectar-lo una altra vegada en sortir. Aquesta és una automatització que connecta la ubicació on et trobes i la configuració del teu mòbil Android.



Un servei competidor o alternatiu, molt semblant a IFTTT: Zapier. Funciona de forma pràcticamente idèntica, definint l'activador o trigger, i l'acció que en resposta cal que es realitzi. Tot això en base als serveis i aplicacions web que venen a ser els “sospitosos habituals”.

Des d'un punt de vista educatiu, també es pot treure molt partit a les connexions: crear col·leccions de notícies que tracten d'un determinat tema i una infinitat de coses més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.