dijous, 19 de març del 2015

Un semàfor sonor per controlar el nivell de soroll a l'aula

Al taller sobre Aprenentatge cooperatiu que fem al CEIP Bartomeu Ordines, una de les qüestions que hem tractat sobre la gestió de l’aula és mantenir un nivell sonor acceptable.

Existeixen semàfors sonors que es poden adquirir, però també hi ha solucions tan simples com una aplicació com Too much noise. Aquesta funciona al navegador (Chrome) i utilitza el micro de l'ordinador per avisar quan se supera un llindar que es pot establir a voluntat. També hem vist una altra aplicació semblant, Bouncy balls, que indica el nivell de soroll amb els bots d’unes bolles.

Hi ha una opció interessant: crear el semàfor sonor com a projecte de programació amb Scratch. Aquí en teniu un llest per utilitzar, i molts altres semblants. Els projectes de Scratch es poden clonar i adaptar, de manera que podeu fer-ne una versió pròpia! Aquesta captura de pantalla mostra els blocs necessaris i està enllaçat a la pàgina on podeu obtenir-lo:La mateixa idea és la que trobem a l’aplicació de Flash Calm counter. També es pot adjustar la sensibilitat del micròfon per tenir el nivell òptim que necessita la nostra classe.

Alternativament, hi ha solucions tan simples i imaginatives com fer un semàfor de cartró pintat, i que els mateixos nins s’encarreguin de mostrar quan la cosa està al vermell!! A la classe d’una mestra del CEIP Bartomeu Ordines ho han fet així i als infants els ha encantat: volen que els toqui el torn per fer de guàrdia del soroll! Si es vol tenir un semàfor per a la pantalla, però activat manualment, es pot fer servir aquest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.