dijous, 17 de febrer del 2022

L'embolic d'importar dibuixos vectorials a Google Drive i les aplicacions de Google

Google Drawings, Slides i Docs tenen algunes funcions molt aconseguides, i algunes limitacions absurdes.

Amb el temps, fins i tot han aparegut algunes limitacions que ho fan francament estúpid tot plegat. Abans era possible importar imatges amb els formats vectorials WMF o EMF —portava la feina extra d’exportar un SVG, per exemple, però funcionava— però amb les versions actuals ha desaparegut aquesta capacitat.

El camí que s’ha de seguir ara per importar contingut vectorial és rocambolesc i, repetim, d’allò més absurd en comparació amb la facilitat amb què es pot fer a altres aplicacions.

Per introduir un vector a Google Drawings, primer heu d'introduir-lo a Google Slides. Quan siguin formes natives a Google Slides, podeu copiar i enganxar aquestes formes en un dibuix o a un document.

Per incorporar formes natives a un document de Presentacions de Google:

  • primer cal que siguin formes natives en un altre format de diapositives que Google entengui, com ara PowerPoint.
  • Col·loqueu el vostre art vectorial al PowerPoint (amb MS Powerpoint o amb LibreOffice Impress) com a SVG o WMF i, a continuació, desagrupeu el gràfic per reduir-lo a formes natives de PowerPoint.
  • Ara penjau aquest fitxer a Google Drive i obriu-lo a Google Slides.
  • D’aquí es pot copiar i enganxar a Drawings…

Innecessàriament complex, quan seria tan fàcil tenir al menú Importar > SVG!

A Documents:

no es pot importar vectorialment des de Drawing. Si es col·loca un dibuix de Drawings el resultat serà una conversió a mapa de bits.

 

si s’obre un Powerpoint amb un vector agrupat a Slides, es copia i s’enganxa dins Documents, sí que manté el format vectorial.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.