dimecres, 2 de març del 2022

Com fer llibrets plegant fulls de paper

Hi ha diverses formes de crear un fulletó o un petit llibret plegant un full més gran.

Un tipus molt fàcil de fulletó es crea amb un full, doblegant-lo de la manera que et mostra aquest vídeo:


Així, amb un full A4 aconsegueixes un fulletó de 8 pàgines A7. Si en comptes d'un A4 treballes amb un A3, et quedaran 8 pàgines A6, i així successivament. Amb una cartolina de 65 x 50 cm les pàgines tendrien 25 cm d'alt per 16,25 cm d'ample.

Les diferents cares del fulletó pots crear-les manualment, o també digitalment. La única cosa que has de tenir en compte és que les pàgines 4 a 7 han d'estar capgirades verticalment, i l'ordre correcte ha de ser el que et mostram a continuació:

Mira'l amb un exemple concret, fet a partir d'una plantilla de Canva. Com veus, la fila superior de pàgines (que serien les 7, 6, 5 i 4 començant per l'esquerra) està capgirada per quedar a l'endret en doblegar el full. Fer aquest tipus de disseny amb Canva és molt fàcil, i a més pots partir d'alguna plantilla preexistent.



Treballant d'una forma anàloga es poden crear altres variants amb diferents números de pàgines i format, per exemple en format d'acordió i 30 pàgines. A Pinterest trobaràs molts exemples de composicions plegades de diferents estils. Molt útil i senzill, tant si ho fem amb estris analògics, dibuixant o escrivint a mà, com amb eines digitals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.