dimarts, 12 de novembre del 2013

Utilitats per canviar el tamany de múltiples imatges

Hi ha molts programes que poden fer operacions de canvi de múltiples imatges, sense necesssitat d’obrir-les d’una en una. Per exemple, a Windows es pot emprar el programa de retoc fotogràfic que ja vé amb el sistema, Paint, o també, per disposar de més opcions, tenim XnView i Irfanview (gratuïts, disponibles a Softcatala.cat).

La meva recomanació és, ben clarament, fer-se amb Irfanview. És molt lleuger, portable (el pots executar i portar en un USB), té totes les funcions que pots necessitar per veure i processar imatges, està disponible en múltiples idiomes, entre ells català, i tot i que és una aplicació per a Windows funciona perfectament a Linux (amb Wine) i al Mac (amb Crossover o altres).

xnconvert és una aplicació disponible per a Mac, Linux i Windows dels mateixos creadors que XnView que permet fer canvis a conjunts d'imatges (és a dir, una part de la funcionalitat que té Xnview.)

Hi ha utilitats per a Windows com Batch picture resizerTinuous o moltes més aplicacions simples que no cal instal·lar (n'hi ha prou amb desar-la a qualsevol carpeta, com ara l'escriptori). Tinuous (a la imatge següent) disposa també de versió per a Windows 64-bit (que permet treballar de manera més eficient amb grans quantitats d’imatges si disposes d’una màquina moderna amb prou memòria).



imBatch és una aplicació gratuïta per a Windows que he descobert recentment i permet fer molts tipus de canvis a conjunts d’imatges. És un programa dels mateixos desenvolupadors de l’organitzador /visualitzador /editor BonaView.

Altres programes que val la pena considerar: Phatch (gràcies, Tomeu Bonet, per recordar-ho), utilitat que funciona a totes les plataformes o Converseen (per a Linux i Windows). Els usuaris de Mac poden utilitzar una acció creada amb la utilitat del mateix sistema, Automator.

Utilitats online

Amb qualsevol d'aquests serveis en línia pots modificar el tamany dels teus fitxers d'imatge: 
http://www.picresize.com/batch.php
http://birme.net/
http://www.shrinkpictures.com/
http://www.fotosizer.com/ (amb una versió bàsica gratis, i una més avançada de pagament).
http://www.picghost.com/
http://javaresizer.com
www.ezyimageresizer.com

Si només has de canviar una imatge, hi ha serveis com fixpicture o simple image resizer que van molt bé. A més del canvi de tamany (l’original ha de tenir un tamany de fitxer màxim de 3 MB) pot aplicar alguns canvis més, com ara rotació, reflex, efectes... :


Altres opcions

I finalment, per proporcionar més recursos relacionats:
Llegiu també els articles a aquest blog sobre Edició bàsica d'imatges i Introducció a l'edició d'imatges amb el GIMP.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.