dijous, 2 de maig del 2013

Algodoo: ciència, creativitat i joc


Sovint pens que els ensenyants no aprofitam totes les possibilitats dels jocs per a aprendre i practicar conceptes més “seriosos”.

Amb jocs de consola com Little Big Planet (segurament el joc més extraordinariament creatiu que existeix, amb infinites possibilitats) els nins treballen l’espai, les interaccions físiques, les seqüències temporals, la creativitat i moltíssimes coses més d’una manera que, a més, els resulta estimulant, molt entretinguda i poden fer-ho en grups i fins i tot socialment. 

A més, hi ha entorns de programació lúdics com Scratch (inclòs amb els ordinadors de Xarxipèlag 2,0) o Squeak, que em semblen interessantíssims, i també m’ho pareix Algodoo, amb l’afegitó que ara també és gratuït.

Algodoo (disponible per a Windows, Mac i iPad) és un simulador bidimensional únic que, de manera juganera i agradable per als infants, permet tanmateix crear escenes interactives ben complexes.

Què s’hi pot fer? Per exemple, explorar les interaccions físiques basades en paràmetres variables: crear-hi invents virtuals i màquines complexes amb tota mena de ginys: politges, cordes, plans inclinats, cadenes... Tot es pot moure, rotar, escalar, clonar... i fer funcionar en termes de gravetat, fricció, refracció, reflexió, etc. mostrant velocitats, angles, coordenades i espai.... Realment té tantes possibilitats que és millor veure-ho i provar-ho que llegir una explicació!

Com a punts extra, Algodoo està optimitzat per a l’ús amb PDI i hi ha una gran comunitat d’usuaris que comparteixen les seves creacions.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.