dijous, 14 de març del 2013

Alternatives a Google Reader

La supressió de serveis online, exigir-ne un pagament o altres canvis similars són el pa nostre de cada dia a internet. Ara li ha tocat a un dels nostres serveis preferits: Google Reader.
S'han confirmat els plans de Google de fer passar a millor vida el servei Reader, el seu excel·lent lector de notícies a partir de sindicació de continguts RSS. Per tant, és hora de considerar les alternatives.


Google ha decidit eliminar aquest servei, amb excuses com “tot i que té uns usuaris ben fidels, hem constatat que l'accés a la informació mitjançant RSS ha anat minvat...”  i bla bla bla. Aquests arguments són bastant febles. És una opinió personal, però es veu que els usuaris que volen accedir a la informació de la xarxa de manera selectiva i a partir del seus propis criteris no interessen a Google: no posen tan fàcil el rebre publicitat o ser dirigits allà on va el ramat (per exemple, les tendències de les xarxes socials).

A l'article esmentat abans hi ha alternatives d'escriptori i també d'altres equivalents al ja sentenciat Google Reader que funcionen com un servei online, com ara Feedly. Un article a muycomputer analitza les opcions a fons. A més, en podem trobar d'altres cercant a http://alternativeto.net/ o a la detallada i extensa llista de All RSS. El tema de l'assassinat de Reader porta tanta cua entre els usuaris que ja hi ha una web dedicada a trobar la millor alternativa: replacereader.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.