dimecres, 24 d’abril del 2013

BitTorrent Sync: sincronitza fitxers, tot evitant el núvol insegur

BitTorrent Sync és una forma de mantenir sincronitzades carpetes entre diferents ordinadors de manera segura i privada. El programa, disponible per a totes les plataformes (Windows, OS X, Linux) funciona d’una manera força diferent a serveis com Google Drive o Dropbox, tot i que els resultats des del punt de vista de l’usuari són semblants.



Quan obres BitTorrent Sync per primer cop, tries quina ha de ser la carpeta base per sincronitzar i el programa et proporciona una clau secreta. En intstal·lar BitTorrent Sync a noves màquines, cal proporcionar aquest secret per emparellar-les.

A diferència dels serveis basats al núvol, tipus Dropbox, els ordinadors que utilitzin BitTorrent Sync no envien res a un ordinador extern per mantenir la sincronia. Tot funciona en pla p2p —màquina a màquina. Un altre detall és la capacitat d’afegir noves carpetes a la sincronització. Si a Google Drive, Dropbox, etc. hi ha d’haver una sola carpeta base, amb BitTorrent Sync no hi ha aquesta limitació.

També és possible compartir carpetes de les que sincronitza BTS, de diferents maneres: podem proporcionar una clau d’accés per accés complet, accés limitat (només per veure i descarregar fitxers, sense capacitat de modificar-ne ni esborrar-ne) o fins i tot un accés temporal limitat.

El programa és gratuit i no hi ha pagament per serveis ‘plus’ ja que el servidor és, de fet, la teva pròpia màquina. Per tant, el límit en el tamany de les carpetes compartides ho imposes tú mateix.

La instal·lació és molt simple i funciona de manera transparent als diferents sistemes operatius. Tot i que és extremadament senzill d’utilitzar, també proporciona funcions avançades i moltes opcions de configuració a mida, ben explicades al manual (online o en PDF). Aquestes són algunes captures que mostren característiques de BitTorrent Sync:




enllaç: http://labs.bittorrent.com/experiments/sync.html
vist a Lifehacker | Mac

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.